Dilimizin Zenginlikleri

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 12-L sınıfı ile " Bu Nedir?" Etkinliği yapıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig eseri üzerine "Nesne Yarışması" projesine katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 12-J sınıfından Helin Kaya, Onur Mavi, Esin Öztürk ve Harun Sorgürcu öğrencilerimizin yaptığı Kutadgu Bilig pano çalışması.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kutadgu Bilig eseri ile ilgili bulmaca çalışması yapıldı.

Şbt

10- Ö sınıfında Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında atasözleri ve deyimler ile ilgili drama çalışması yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yapılan atasözleri ve deyimler ile ilgili mini sergi çalışması yapıldı. Katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 10-Ö sınıfında atasözleri ve deyimler konusu kapsamında kelimelerle atasözünü bul çalışması yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında atasözleri ve deyimlerin Osmanlı Türkçesi ile yazımı çalışması yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 12-A sınıfında  atasözü ve deyimler ile anlat bakalım etkinliği yapıldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje Kılavuzuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Proje Planına Ulaşmak İçin Tıklayınız