Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi

İstiklal Mahallesi Meşrutiyet Caddesi Lüle Sokak No2 Kıraç Esenyurt / İSTANBUL
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, kavrayan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven, insan haklarına saygılı ve anayasanın temel ilkelerine dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine kaşı görev ve sorumluluklarını bilen fertler olarak öğrencilerimizi yetiştirmeyi kendimize amaç edinmiş olan bizler, okul idaresi ve öğretmenler olarak okulumuzdaki görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz.
Misyon
Öğrencilerimizi beden, zihin, ruh ve duygu bakımından sağlıklı bir şekilde gelişmiş karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip;topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek ve de ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda birlikte iş görme kabiliyeti kazandırmak suretiyle hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalışmaktayız.Atatürk´ün çizdiği doğrultuda; düşünme, sorgulama ve problem çözme yeteneği gelişmiş; demokratik değerlere dayanan, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, çağdaş değerleri benimseyen, farklı kültürleri içselleştirebilen, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, risk alabilen , BEN değil BİZ diyebilen, erdemli, üretken ve yaratıcı, bilgi çağı insanlarını yetiştirmek. BAŞARILAR :
Başarılar
2024 Erasmus+ Akreditasyon onaylığı, Ulusal ajans tarafından onaylanan iki eTwinning proje süreci, Sportif olarak; 2022-2023 kickboks Türkiye kızlarda birincilik, 2022-2023 atletizm ilçe erkeklerde birincilik, kızlarda ikincilik, 2024 Kickboks istanbul kızlarda ikincilik ve üçüncülük, İstanbul spor oyunlarında güreş kızlarda birincilik
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
07:20-11.50 12.20-16.50 İKİLİ ÖĞRETİM UYGULANMAKTADIR.
Ulaşım
Yenibosna-Kıraç Minibüsleri Avcılar-Kuruçeşme Minibüsleri Büyükçekmece-Kıraç Minibüsleri
Özbeyaz Turizm, Hüsnü Kemal Hancı, Telefon Numarası: 0542 453 59 31
İstiklal Mahallesi Meşrutiyet Caddesi Lüle Sokak No2 KIRAÇ ESENYURT/İSTANBUL
5 km http://webgis.esenyurt.bel.tr/keos/ (kentrehberi+okular+lise+kıraç lisesi)
2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin 880 kontenjan belirlenmiştir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2023-2024 Eğiti-Öğretim Yılı Adrese dayalı(Yerel) 880 öğrenci alınmıştır.(70-93 puanlar arası)
Okulun Sınav Başarı Durumu
Öğrencilerimiz üniversite sınavlarına girmekte olup 2020-2024 yılları arasında önlisans ve lisans programlarına yerleştirme başarı oranımız %55-60 arasındadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Kickboks, Mai Tai, Güreş, floor curling, Futsal ve Voleybol sporlarında çeşitli başarılar elde etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Erasmus+ SCH210, eTwinning, Tübitak4006 ve Teknofest projele aktivitelerimiz devam etmektedir.
Proje Çalışmaları
Erasmus+ , eTwinning, Tübitak4006, Teknofest, Dilimizin zenginlikleri ve birçok yerel projede aktif olarak çalışmalarımız devam etmektedir.
Erasmus+ SCH210 ve eTwinning faaliyetlerimiz devam etmektedir.