İSTANBUL / ESENYURT - Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi

Mrt

Yıllık Planımıza Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Mrt

İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarının korunmasına dikkat çekmek ve öğrenciler arasında su kullanma bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Su Kullanma Bilinci Semineri" Verilmiştir.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferimizin 109.yılı okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları programı kapsamında İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi Tarafından Okulumuzda Program Düzenlenmiştir.

Kıbrıs gazimiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıoğlu öğrencilerimiz ile anılarını paylaşarak anlamlı vakit geçirmişlerdir.

Kıbrış Savaşı'nda gösterdikleri cesaret ve fedekarlıkla tarihimize altın harflerle yazılan şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin onurunu ve bağımsızlığını en yüce şekilde temsil etmiştir.

Mrt

->> Sınavlar,  25 Mart Pazartesi tarihinde başlayıp 4 Nisan Perşembe günü bitecektir.

->> 9.sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik dersi sınavları MEB tarafından alınan karar gereği Ülke geneli ortak sınav olarak yapılacaktır.

->> Telafi sinavlarina girecek olan ögrenciler mazeretleri ile ilgili belgelerini 5 iş günü icinde okul müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde telafi sinavlarina giremezler.

->> Telafi sinavlari ders ögretmenleri tarafindan planlanip yapilacaktir. Ders öğretmeninizle iletişime geçiniz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığımız Çedes projesi kapsamında okulumuz Değerler Kulübü olarak Banu Akkul hocamız öncülüğünde sabır konusunu 10-B sınıfı ile çiçek tohumu ekimi yaparak gerçekleştirdik.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Tübitak projeleri kapsamında Dil öğreniminde en etkili bulduğumuz yöntemi araştırıyoruz. Süreç içinde geri dönüşümü de gözeterek oylarınızı atık kağıtlarınızla kullanabilirsiniz.Bütün okullarımızdan katılımızı bekleriz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın  Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı  okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Emekleri geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Dolayısıyla Okulumuzda 12-I Sınıfı Öğrencileri Tarafından Ramazan Ayı Panosu Çalışması Yapıldı.

Emekleri Geçen okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Nisanur Tırlak'a ve Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz.

Mrt

8 - 14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası Pano Çalışmamız. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi-Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle ‘Üniversiteli Olmak’ adlı seminer gerçekleştirilmiştir. Bilgi Üniversitesinin Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde okuyan öğrenciler bölümleri hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sordukları sorulara yanıt vermişlerdir. Öğrencilerimiz bu sayede üniversite ortamı ve fakültelerin ders programları hakkında da bilgi sahibi olmuşlardır.

Mrt

Sosyal sorumluluk programı kapsamında okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ramazan kolileri hazırlandı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Yardım amacıyla sunulan ve toplumumuzda dayanışma isteğini arttıran bu paylaşımları için okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür ederiz.

Şbt

We held the first meeting of our Erasmus project with the participation of Macedonia and Greece. This first meeting was the harbinger of our meetings that will be more colourful and productive in the future.

Erasmus projemizin ilk toplantısını Makedonya ve Yunanistan'ın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu ilk buluşma, ilerleyen zamanlarda daha da renklenecek ve verimli geçecek toplantılarımızın habercisi oldu.

Şbt

Okulumuz Rehberlik Servisi 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik Meslek Tanıtımı kapsamında gezi etkinliği düzenlemiştir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Tanıtım Semineri ile başlayan etkinlik Üniversitenin Mühendislik Laboratuvarlarının gözlemlenmesiyle devam etmiştir. Öğrencilerimiz son olarak Sağlık Bilimleri Fakültesinde çeşitli bölümlere ilişkin bilgiler edinerek merak ettikleri konularda Gelişim Üniversitesi Akademisyenlerine sorular yöneltmişlerdir.

Şbt

Gurur ve Heyecan Verici Haber!Okulumuz uzun bir süreç sonunda akreditasyon almaya hak kazandı. Akreditasyon okulumuzun eğitim standartlarının yüksek olduğunu ve ulusal eğitim standartlarına uygun olduğunu belgeliyor. Bu akreditasyon ilerideki projelerimizi daha bilinçli bir şekilde planlamamızı ve daha büyük hedeflere ulaşma yolunda güçlü adımlar atmamızı sağlayacak. Okulumuzun bu başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.